The history of EJOT goes back to the early twentieth century.

De EJOT Group groeit wereldwijd, wat zich vertaald in intensieve bouwactiviteiten die worden gekenmerkt door de creatie van moderne industriële architectuur. De belangrijkste projecten in 2013 zijn de inhuldiging van een nieuwe productiehal in Taicang, China, de bouw van het logistieke centrum en productiehal 4.0 met een leer-werkshop in Bad Berleburg en de opening van de Tech Centres in Detroit, USA en Tokyo, Japan. Als stichtend lid en medeaandeelhouder is EJOT betrokken bij het Automotive Centre South Westphalen (acs) in Attendorn, een platform voor onderzoeks- en ontwikkelingswerk en kennisoverdracht tussen autofabrikanten, leveranciers en universitaire instellingen in Zuid-Westfalen. EJOT maakt deel uit van de innovatie-elite, de "TOP 100" van Duitse middelgrote ondernemingen, en werd in 2016 uitgereikt als onderdeel van de Duitse Mittelstands-top. Met het overlijden van Hans Werner Kocherscheidt in april 2017 verliest EJOT zijn oprichter, die de EJOT Group heeft gevormd met zijn 3300 wereldwijde werknemers en een omzet van meer dan 500 miljoen euro met een maximale persoonlijke betrokkenheid en ondernemersvisie.
In 1984 werd het EJOT-logo geïntroduceerd voor alle voorheen bestaande bedrijfsnamen. In hetzelfde jaar wordt EJOT Baubefestigungen GmbH opgericht met het hoofdkantoor in Bad Laasphe. EJOT breidt zich uit in Europa met eerste verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Frankrijk. Deze strategie wordt voortgezet met de oprichting van eigen productiebedrijven. De EJOT-groep breidt ook uit in Duitsland en opent een tweede productiesite in Bad Laasphe. In 1993 neemt EJOT de schroeffabriek van Tambach in Thüringen over en is daarmee een van de grootste fabrikanten van kleine schroeven in Europa. Certificaten volgens DIN ISO 9001 en DIN EN ISO 14001 documenteren de hoge kwaliteitsstandaard bij EJOT. Op de locatie in Bad Berleburg wordt de productie ook uitgebreid met de ingebruikname van een nieuwe productiehal.
In 2018, the new EVO PT® screw is introduced, continuing the success story in the field of direct screw fastening of plastics.
EJOT proactively addresses the topic of digitalisation and develops a strategy for the benefit of employees and customers.
At the site in Thuringia, the first major production expansion will be put into operation in 2019. A new building of 8,000 m² creates space for EJOMAT® sorting machines and dispatch, a new large tempering furnace creates capacity to temper the FDS® screws at the site.
The Corona pandemic plunges the world into a profound crisis, from which EJOT is also affected. The construction industry proves to be robust in the crisis, which is very positive for EJOT. In a joint great effort, the crisis year is managed amazingly well.
In 2021, construction work will begin on the new plant at the Cercesköy site in Turkey. The year 2022 is a year full of activities, projects and celebrations for the 100th anniversary of the EJOT Group - unfortunately also a year in which the war in Ukraine illustrates how easily things can slip and what has been achieved can be jeopardised. At the site in Thuringia, the new zinc flake plant is inaugurated as part of the anniversary celebrations.
In het jaar 2000 vindt de reorganisatie van de groepsstructuur plaats, en worden de verschillende bedrijven in de EJOT Holding GmbH & Co. KG onder gebracht en wordt een adviesraad voor de Holding opgericht. In het kader van verdere internationale groei in Europa, Amerika en Azië, werd de eerste Aziatische productieafdeling EJOT Fastening Systems opgericht in Taicang, China en de fusie met EJOT-ATF in Mexico beklonken. Het nieuwe logistieke centrum van de afdeling Building Fasteners wordt in Bad Laasphe in gebruik genomen. Als een familiebedrijf is het combineren van werk en gezinsleven bij EJOT een grote bezorgdheid. Het certificaat "audit berufundfamilie" werd in 2011 uitgereikt.
In 1922 richtte Adolf Böhl het gelijknamige bedrijf op in het kleine dorpje Berghausen nabij Bad Berleburg, in de regio Siegen-Wittgenstein. Na de dood van Adolf Böhl in 1960 nam zijn neef Hans Werner Kocherscheidt het bedrijf over. In 1965 werd de schroeffabriek Eberhard Jaeger in het naburige Laasphe gekocht. De nieuwe diversificatiestrategie werd in de jaren zeventig voortgezet met de start van de kunststofproductie. Naast spuitgietonderdelen worden ook hoogwaardige bevestigings-elementen in de combinatie kunststof / metaal geproduceerd. Tegen het einde van de jaren 1970 werd dit assortiment uitgebreid met elementen voor het bevestigen van isolatie voor thermische isolatie in de woningbouw. In deze sector groeide EJOT uit tot de marktleider en dekt een zeer groot deel van de vraag in Duitsland. Een van de belangrijkste technische innovaties die EJOT eind jaren zeventig maakte, was de uitvinding van de PT-schroef, een zelftappende schroef voor thermoplasten wat een marktleidend product is geworden.