Ankers

EJOT gevelankers

De EJOT gevelankers zijn ankers met kunststof huls voor diverse constructieve bevestigingen van niet-dragende systemen volgens ETAG 020. De ankers zijn geschikt voor alle gangbare ondergronden en worden gekenmerkt door hun speciaal ontwikkelde expansiezones.


Toepassingsgebied van de EJOT ankers

EJOT gevelankers hebben een bereik van 50mm tot en met 360mm en worden gekenmerkt door bijzonder kleine montagedieptes. U kan EJOT ankers gebruiken voor de volgende toepassingen:
  • Gevelsystemen
  • Metalen muurbeugels
  • Houten substructuren
  • Trappen en balustrades
  • Leidingsystemen en verlaagde plafonds


EJOT gevelankers: Geschikt voor diverse ondergronden

Verschillende bouwmaterialen vereisen op maat gemaakte bevestigingsoplossingen die specifiek zijn voor de ondergrond. Voor de selectie van de beste bevestigingsoplossing is het belangrijk om rekening te houden met het bouwmateriaal, de manier van bevestigen en de ondergrond.
EJOT-ankers zijn topkwaliteit, zoals u kunt merken in de individuele goedkeuringen (ETA-10/0305, ETA-12/0502, ETA-15/0027, ETA-15/0387). EJOT gevelankers zijn geschikt voor alle gangbare ondergronden:
  • Categorie A: beton 
  • Categorie B: massieve of volle baksteen, massieve kalkzandsteen, lichtgewicht betonsteen
  • Categorie C: geperforeerde baksteen, geperforeerde kalkzandsteen, holle betonsteen
  • Categorie D: cellenbeton

EJOT SDF gevelankers

teaser-vsd-850x444px.jpg

Spouwmuur renovatie-anker

Voor snelle renovatie, kleefvrije bevestiging en verankering van het buitenspouwblad, raadt EJOT het VSD-spouwanker voor anker aan. Het is geschikt voor dragende elementen in beton, massieve baksteen en geperforeerde baksteen.


teaser-nagelduebel-nd-k-850x444px.jpg

Nagelpluggen

De nagelpluggen ND-K en ND-S zijn uitstekende en snelle hamerpluggen voor lichte bevestigingen: ondersteuningen, kasten, plinten, latten, kabelgoten, kabelklemmen en pijpsteunen.


teaser-gripper-850x444px.jpg

GRIPPER All wall plug

De RIPPER All wall plug is gemaakt van thermoplastisch elastomeer. Het is ideaal voor installatie in beton, gas en cellenbeton, structurele panelen en spouwmuurconstructies. Het gripoppervlak zorgt voor een betrouwbare hechting. 


teaser-daemmstoffhalter-dh-neu-850x444px.jpg

Isolatiepluggen

Het EJOT isolatieanker DH is bijzonder geschikt voor het bevestigen van isolatiemateriaal op alle ondergronden in geventileerde gevels (VHF). Het voorkomt het "quilteffect" (deuken in de isolatie) veroorzaakt door het achteraf aanbrengen van het drukverdeelplaatje en dus het openen van de naden tussen de afzonderlijke isolatiepanelen. Doordat de ankers tweedelig zijn is het volume van de verpakkings- en verwerkingseenheden meer dan 60% verminderd in vergelijking met isolerende steunankers uit één stuk.
 

Voor het bevestigen van isolatiemateriaal voor hoge brandveiligheidseisen (kelderplafondisolatie, isolatie dichtbij vluchtwegen) wordt de EJOT metalen-isolatieplug DMH aanbevolen.