1. Home
  2. Onze producten
  3. EJOT platdakbevestigers

EJOT platdakbevestigers

Platte daken zijn erg in opmars. In de afgelopen decennia zijn ze voornamelijk gebruikt voor commerciële gebouwen, maar we zien ze ook steeds meer in de bouw van particuliere woningen. Platte daken bieden veel voordelen, maar ze stellen ook speciale eisen aan de installateur en de vereiste bevestigingen.
EJOT biedt mechanische bevestigingselementen en plaatsingsgereedschap aan voor het rationeel bevestigen van isolatie en dakdichtingsfolies op platte daken of daken met een lichte helling.
teaser-dabo-schraube-sw8-et-4.8-850x444px.jpg

EJOT Dabo® zelfborende platdakschroeven

De EJOT Dabo® zelfborende dakschroeven zijn de ideale bevestigingsoplossing als het gaat om het bevestigen van isolatie of dakfolies aan dakvloeren bestaande uit plaatstaal, aluminiumplaat, hout of materialen op houtbasis - ongeacht of het een nieuw gebouw is of een renovatieproject.


teaser-flachdachprofil-fp-850x444px.jpg

Platdakprofielen FP

Met het nieuwe metalen railbevestigingssysteem voor mechanische bevestiging van dakfolies zijn bijna alle toepassingen mogelijk. De stijve rail met alu-zinkcoating heeft drie verschillende gatdiameters. Dit biedt diverse bevestigingsmogelijkheden met zelfborende dakschroeven, klassieke dakparkers, raamankers en deels ook in combinatie met een speciale kunststof tule om koudebruggen te verminderen. Het EJOT bevestigingssysteem voor metaalprofielen is de enige platdakrail die een goedgekeurde oplossing biedt voor alle toepassingen op platte daken volgens de Europese Technische Goedkeuring ETA-07/0013 en voor wandaansluitingen volgens ETA-10/0305.


teaser-betonschraube-jc2-kb-850x444px.jpg

EJOT beton en cellenbeton schroeven

Als het gaat om het bevestigen van isolatie of dakfolies aan onderconstructies van beton en cellenbeton, bereiken de  EJOT beton- en gasbetonschroeven de beste resultaten. Bij renovaties is het uitvoeren van uittrekproeven op de site door het EJOT serviceteam altijd wenselijk.


teaser-tkr-4-8-850x444px.jpg

Kunststof drukverdeelplaatjes

Voor speciale vereisten van weerstand tegen opgelegde belastingen, adviseert EJOT tules in combinatie met EJOT Dabo® schroeven. Het hoogwaardige kunststof vermindert ook effectief koudebruggen.


teaser-halteteller-hte-82-40-850x444px.jpg

Metalen drukverdeelplaatjes

De EJOT metalen drukverdeelplaatjes vervolledigen de EJOT Dabo® platdakschroeven voor staal, hout, beton- en cellenbetonschroeven voor het bevestigen van isolatiematerialen en dakfolies op dakvloeren van plaatstaal, hout, materialen op basis hout, beton en cellenbeton.


teaser-fdd-plus-50-r-850x444px.jpg

Platdak ankers

Het platdakanker is een specialist voor het bevestigen van isolatiematerialen en dakfolies op soliede bouwmaterialen zoals beton en cellenbeton. Het gebruik van de EJOT platdakankers wordt ook aanbevolen voor betonwelfsels. De ankerhuls gemaakt van hoogwaardig kunststof vermindert ook effectief koudebruggen. Het telescoopsysteem beveiligt tegen het doortrappen, zelfs bij zachte isolatie.


Platdakprofielen FP

EJOT platdakbevestigers - zo werkt het:

Voor het bevestigen van dakbaanmembranen op betonnen onderconstructies: