1. Home
  2. Onze producten
  3. Blindklinknagels

Blindklinknagels

Bevestiging via plastische vervorming

De tweedelige blindklinknagel bestaat uit een klinknagellichaam dat op een metalen stift is gemonteerd. Slechts één zijde van de componenten die moeten worden verbonden, moet toegankelijk zijn voor de montage. De blindklinknagel wordt geïnstalleerd door de stift met een speciaal gereedschap naar achteren te trekken, waarna de stift in de klinknagel getrokken wordt en het uitstekende materiaal uitstulpt tot een verdikking.
Teaser_Übersicht_Niete.jpg

Installatieproces van blindklinknagels

  1. De stift van de blindklinknagel wordt in het montagegereedschap en vervolgens in het klinknagelgat gestoken. De stift wordt gegrepen en getrokken met de klemklauwen als het montagegereedschap geactiveerd wordt.
  2. De klinknagelkop vervormt dus het einde van het klinknagellichaam. Het proces is voltooid wanneer de verdikking ter hoogte van het componentoppervlak komt.
  3. Deze positie is verbonden met een sterke krachtstoename, waarbij de stift breekt bij het beoogde breekpunt. De gebroken stift wordt verwijderd, de overblijvende einde van de stift blijft in de klinknagel achter.