1. Home
  2. Onze producten
  3. Zelfborende schroeven

Zelfborende schroeven

EJOT zelfborende schroeven verbinden componenten in één stap: ze boren, vormen de schroefdraad en bevestigen. Dit verkort de installatietijd, bespaart gereedschapswisselingen en kosten voor het boren. EJOT zelfborende schroeven zijn verkrijgbaar in roestvrij staal voor aan weersinvloeden blootgestelde plaatsen en in verzinkt staal voor plaatsen zonder directe weersinvloeden.
 

Zelfborende schroeven

De EJOT zelfborende schroeven hebben een klassieke boorpunt. Ze boren, vormen de schroefdraad en maken onderdelen vast in één stap. De zelfborende schroeven zijn beschikbaar met een optionele voorgemonteerde afdichtingsring.
teaser-self-drilling-screw-jt3-18-5-5.jpg

JT3: Zelfborende schroeven in roestvrij staal

De EJOT zelfborende schroeven JT3 van roestvrij staal A2 met geharde boorpunt van verzinkt staal zijn de economische oplossing voor de bevestiging van aan weersinvloeden bloot gestelde componenten. Ze zijn geschikt voor stalen of aluminium ondergronden en worden aangeboden met een maximale boorcapaciteit van 18 mm. Voor speciale vereisten bieden wij de JT6 uit A4 roestvrij staal met geharde boorpunt aan.


teaser-self-drilling-screw-jt2-6-5-5.jpg

JT2: Zelfborende schroeven in verzinkt staal

De EJOT zelfborende schroeven JT2 van gehard verzinkt staal zijn de economische oplossing voor de bevestiging in niet aan weersinvloeden bloot gestelde componenten. Ze zijn geschikt voor stalen ondergrond en worden aangeboden met een maximale boorcapaciteit van 18 mm.


teaser-self-drilling-screw-jt4-4-4,8.jpg

JT4/JT9: Zelfborende schroeven in roestvrij staal A2/A4

De EJOT zelfborende schroeven JT4/JT9 van roestvrij staal A2/A4 zijn bijzonder geschikt voor de bevestiging van geïsoleerde gevelsystemen. Ze zijn de ideale oplossing om zwevende en vaste punten te maken bij geventileerde gevelsystemen. Met een boorcapaciteit tot 6 mm zijn ze vooral geschikt voor aluminium ondergronden.


EJOFAST® self-drilling screw JT3-2H-4,8

EJOFAST® zelfborende schroeven

EJOFAST® schroeven zijn zelfborende schroeven zonder de conventionele boorpunt. Dankzij de innovatieve puntgeometrie en de speciale schroefdraadvorm, bevestigt de EJOFAST® schroef niet alleen spaanvrij  en op hoge snelheid, maar heeft hij ook uitstekende uittrekwaarden. De EJOFAST® zelfborende schroeven zijn bijzonder geschikt voor de bevestiging in dunne metalen platen. Ze zijn verkrijgbaar in gehard verzinkt staal en in roestvrij staal A2 met geharde boorpunt.


Self-drilling screw JF3-Plus-6,8

EJOFAST® houtschroeven

De nieuwe EJOFAST® zelfborende schroef JF3-6.8 is bijzonder geschikt voor het spaanloos bevestigen van sandwichpanelen en geprofileerde platen op houten onderconstructies. De zelftappende houtschroef boort vrijwel zonder spanen door het sandwichpaneel of het trapeziumvormige profiel - dankzij de innovatieve combinatiedraad die de positieve eigenschappen van twee verschillende draadgeometrieën combineert. De punt heeft de bekende EJOFAST® draadgeometrie, waardoor hij niet wegglijdt tijdens het boren. De draad gaat over in een houtschroefdraad met een diameter van 6,8 mm, wat zorgt voor uitstekende uittrekwaarden in hout.


Uitdaging: JT3-18 vs. JZ3-6,3

Bekijk de video over hoe snel de boorschroef wordt geschroefd in 16 mm dik staal in vergelijking met de zelftappende schroeven.