1. Home
  2. Onze producten
  3. ORKAN dakruiters

ORKAN dakruiters

Verhoogde betrouwbaarheid voor nokbevestiging

EJOT aanbeveling

Voor bevestiging aan de top van metalen profielplaten raden we aan om te bevestigen met EJOT ORKAN dakruiters voor een grotere betrouwbaarheid van de installatie, hoge vormstabiliteit en optimale krachtoverbrenging.


Aan welke eisen moet een ORKAN dakruiter voldoen?

EJOT ORKAN dakruiters worden gebruikt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting van de bevestiging aan de top van een trapeziumvormige profielplaat of sandwichpaneelconstructie. De uitgesproken versterkingsflenzen van de EJOT ORKAN dakruiters zijn een garantie voor hoge dimensionale stabiliteit en gelijkmatige belastingoverdracht.


Tweede isolatieniveau

Als een zogenaamd tweede isolatieniveau buffert de EJOT ORKAN dakruiter permanent de vaste ruimte tussen de bovenste substructuurrand en de schroefkop. De top de golf van de profielplaat is vaak licht convex of concaaf. Om deze toleranties te compenseren, is een zacht rubber met gesloten cellen ideaal. Er ontstaat geen overbrugging waarbij vocht de bevestigingsschacht via capillariteit en dus de binnenkant van het gebouw kan binnendringen.

De permanente compressie die nodig is voor de duurzame waterdichtheid van dit celrubber is minimaal en de vervorming van een dunwandig trapeziumvormig geprofileerd plaat kan tijdens de installatie worden voorkomen.


Installatie betrouwbaarheid

EJOT ORKAN dakruiters dragen ook bij aan een betrouwbare installatie omdat de installateur ze als mal kan gebruiken bij het plaatsen van de dakruiter. Het raakt altijd het midden van de nok. Verder is het oppervlak van het profielelement beschermd tegen krassen tijdens het bevestigingsproces.

De EJOT ORKAN dakruiter zorgt voor een verhoogde klemkracht op het onderdeel zonder plastische vervorming. De verhoogde belasting door het gebruik van EJOT ORKAN dakruiters is gedocumenteerd in verschillende testcertificaten van bouwoverheidsinstanties (typestatistieken) voor trapeziumvormige aluminiumprofielen.